joi, 15 noiembrie 2012

Cat de rele sunt pesticidele pentru corpul uman

Aproape ca nu exista fruct sau leguma care sa nu contina pesticidele. Din pacate, aceste substante pot sa aiba consecinte devastatoare asupra organismului uman, desi cei mai multi le accepta, ca pe o solutie de compromis.

Iata la ce pericol te expui daca vei continua sa nu tii seama de pesticidele pe care le introduci in organism, potrivit Rodale:

Diabet

Cercetatorii au inceput sa observe de cativa ani o legatura intre pesticide si diabet. Studiile arata ca fungicidele folosite in ferme cresc rezistenta la insulina a celulelor grase. Astfel, persoanele supraponderale cu un nivel ridicat de organoclorina, din pesticide, au un risc mai mare de a fi diagnosticate cu diabet de tip 2.

Cel mai bine este sa consumi alimente organice si sa eviti folosirea parfumurilor artificiale in incaperi si a produselor foarte parfumate.

Cancer

Mai mult de 260 de studii arata faptul ca pesticidele duc in timp la diverse tipuri de cancer, inclusiv leucemie, tumori la creier, prostata, vezica urinara, colon, tiroida, ficat sau plamani.

Autism si alte boli legate de dezvoltare

Cercetatorii spun ca autismul apare din cauza unui amestec intre gene si factori poluanti cu care intram in contact la inceputul vietii. De exemplu, multe dintre insecticide produc daune sistemului neurologic.

Un studiu realizat la Harvard, in 2010, arata ca micutii ce aveau urme de pesticide organofosfatice in urina erau mai predispusi sa fie diagnosticati cu ADHD fata de ceilalti, care nu aveau acest compus in urina.

Obezitate

Unele pesticide folosite in agricultura actioneaza negativ asupra hormonilor, interferand cu activitatea lor normala. Astfel, se ajunge la crestere in greutate si aparitia sindromului metabolic.

Boala Parkinson

Mai mult de 60 de studii conecteaza pesticidele de aparitia unor boli neurologice, precum Parkinson, caracterizata prin tremur involuntar. Substante folosite pentru uciderea gandacilor sau a buruienilor pot sa aiba acest efect nociv, din cauza compusilor lor toxici.

De aceea, trebuie sa ai grija foarte mare la produsele folosite in casa si sa utilizezi metode naturale de eradicare a daunatorilor, macar atunci cand se poate.

Infertilitate

Pesticidele pot sa duca si la imposibilitatea sau ingreunarea procesului de a concepe. De exemplu, atrazina, o substanta folosita adesea la eliminarea buruienilor, poate duce la pierderi se sarcina sau reducerea fertilitatii. Aceasta se gaseste si pe terenurile de golf, dar uneori si in apa de la robinet.

Clorpirifos, de asemenea, o chimicala folosita la tratarea merelor, sau carbarirul, folosit la stropirea capsunilor si piersicilor, are ca urmare un nivel anormal de scazut al testosteronului.

Defecte din nastere

Copiii conceputi in lunile de primavara si vara, perioadele anului in care pesticidele sunt cel mai intens utilizate, au o rata mai mare a defectelor din nastere. De aceea, femeile insarcinate trebuie sa fie foarte atente la factorii nocivi la care se expun si sa consume cat mai multe produse organice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More